Ужасна трагедия сполетя турския отбор Аланияспор. Минибусът, превозващ най-големите звезди на отбора след мача с Кайзериспор, е катастрофирал. Вследствие на трагедията е починал един от играчите на тима - чешкият национал Йозеф Шурал, а шестима други са ранени. 

Сред тях са бившите играчи от английската Висша лига Папис Сисе и Стивън Коулкър, който се разписа преди това в мача с Кайзериспор, както още Джалма Кампос, Уелинтон, Айзък Саки и Баяно. Те са настанени в болница и имат сериозни наранявания, като засега не се съобщава дали има опасност за живота им. 

Катастрофата стана малко преди влизането в Алания на главния път между града и Анталия. Президентът на Аланияспор Хасан Чавушоглу обяви, че трагедията е станала факт, защото шофьорът на микробуса е заспал зад волана. Вторият шофьор също бил заспал. И двамата са оцелели след катастрофата, като този, който е бил зад волана, е бил арестуван на момента. 

Йозеф Шурал е чешки национал с 20 мача за родината си и се очакваше да играе срещу България по време на евроквалификациите. Той игра за Чехия и по време на Европейското първенство през 2016 г. Той оставя жена и две деца, като второто от тях се роди само преди два месеца.