След края на евроквалификациите стана ясно и разпределението на тимовете по урни за жребия, който ще определи групите за финалите.

Шестте водачи са Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия. Те автоматично не могат да се паднат в една и съща група на жребия, който ще се тегли на 30 ноември в Букурещ.

Във втора урна са Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия. В трета се събират Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия, а в четвърта са ясни само Финландия и Уелс – останалите четири ще бъдат определени от победителите в баражите в Лигата на нациите, в които участва и България.

Група В е почти окомплектована – в нея ще са Белгия, Дания и Русия. Това стана ясно, след като Германия надигра Северна Ирландия вчера и окупира първата позиция в своята група. Бундестимът, подобно на Италия, Англия, Испания и Русия, е сред страните, които ще домакинстват на мачове от Евро 2020, затова не могат да са в една и съща група. Украйна пък се разминава с Русия поради политически причини и така единствената опция за „Сборная“ от първа урна е Белгия. Любопитното е, че двата тима бяха в една квалификационна група, като „червените дяволи“ постигнаха две победи с по 3:1 и 4:1.

В група В ще играе и „червения динамит“. Четвъртият отбор в групата ще стане ясен след петъчния жребий, като ще бъде един измежду Финландия/Уелс. Мачовете Русия –Белгия и Русия – Финландия/Уелс ще се проведат в Санкт Петербург. Стадионът, който ще приеме Русия –Дания, ще стане ясен след жребия, а вариантите са отново Санкт Петербург и Копенхаген.

Ето и всички урни:

Първа: Италия, Англия, Белгия, Испания, Украйна и Германия

Втора: Франция, Полша, Швейцария, Хърватия, Русия и Холандия

Трета: Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия

Четвърта: Финландия, Уелс, плейоф А, плейоф В, плейоф С и плейоф D. /БГНЕС