Националният отбор на Русия постигна категорична победа при гостуването си срещу Казахстан в еврокалификационна група I. „Сборная” записа първи точки в кампанията си по пътя към UEFA EURO 2020 (след загубата 1:3 от Белгия), като разби своя опонент с 4:0.

Денис Черишев се отчете с две попадения за тима на Станислав Черчесов, а Артьом Дзюба също се разписа. Казахстанците пък сами се довършиха с автогол след час игра.

Превъзходството на „сборная” личеше ясно в почти всеки елемент от футболната игра. Казахстан отправи всичко на всичко 2 точни удара за 90-те минути, докато при Русия те бяха 7 (от общо 18). Още от самото начало момчетата на Черчесов притиснаха домакините и им показаха ясно, че мачът ще бъде съвсем различен от победата им с 3:0 над Шотландия.

Дзюба направи ранен пропуск в 13-ата минута, но пък 6 минути по-късно Черишев откри резултата с красиво воле. Той се възползва по перфектен начин от доброто подаване на Алексей Йонов и разстреля Дмитро Непогодов – 0:1.

В самия край на първата част футболистът на Валенсия удвои преднината на Русия. Той си взаимодейства отлично с Дзюба и с шут по диагонала опъне мрежата за 0:2.

В началото на второто полувреме Черишев върна услугата, като на практика задължи Дзюба да отбележи и 30-годишният таран на Зенит не разочарова – 0:3.

В 62-ата минута падна и последното попадение в мача. То стана факт след разбъркване в наказателното поле на Казахстан, провокирано от пряк свободен удар. Магомед Оздоев опита падайки да нанесе удар по топката, която тръгна встрани от вратата, ала посягането на Абзал Бейсебеков промени траекторията ѝ и тя попадна в мрежата – 0:4.

Във временното класиране Русия се изкачи на втора позиция с 3 точки, колкото имат още лидерът Кипър, третият Белгия и четвъртият Казахстан. Ситуацията на върха със сигурност ще се промени, защото по-късно тази вечер е двубоят между кипърците и белгийците.