Английските национали се подготвят за днешния 1/2-финал с Дания от UEFA EURO 2020 на "Уембли" с бирени купони, разкри "Дейли Мейл". Друга медия на Острова пък твърди, че играчите са вдигнали бунт. Според "Мирър" звездите на тима са скочили срещу ФА заради селекционера Гарет Саутгейт.

Стратегията била начертана от капитана на "трите лъва" Хари Кейн след края на надпреварата в груповата фаза. Описаният вече концерт на поп звездата Ед Шийрън в базата на националния тим на Англия в "Сейнт Джордж Парк" преди победния осминафинал с Германия, бил организиран именно от лидера. Мегазвездата на Тотнъм лично поканил Шийрън.

"Подейства ни супер. Точно по това време бяха последните мачове от Групата на смъртта и ние нямахме представа кой ще ни се падне. Но пеехме, веселихме се и не ни пукаше. Беше адски разтоварващо. Продължихме с бирените партита и след това", признава защитникът на Манчестър Сити и Джон Стоунс.

Хари Кейн организирал и барбекюта, на които да обедини тима. Неслучайно след триумфа с 4:0 над Украйна в четвъртфинала в Рим и Кейн, и Магуайър, и Хендерсън се надпреварваха да тръбят, че в момента английският национален тим е по-сплотен от всякога.

"Мирър" пък твърди, че звездите вкупом са вдигнали бунт срещу ФА заради селекционера Гарет Саутгейт. На изпълнителния директор на централата Марк Булингам е бил поставен ултиматум старши треньорът да остане и след световното в Катар догодина, когато договорът му изтича.

"Чудесно е да имаме подкрепата на хората от трибуните, но те не играят. Надяваме се да продължим да обединяваме нацията - семейство по семейство", каза вчера самият специалист.

Халф на съперника Дания - Андреас Кристенсен, пък призна за телефонна война от страна на негови английски съотборници и треньори в Челси.

"Чувах се често с тях, но сега вече сме от двете страни на барикадата. Съобщенията им не са никак любезни", каза победителят в Шампионската лига със "сините" от Лондон.