Героят за Украйна Олександър Зинченко определи като историческо класирането за четвъртфинал на UEFA EURO 2020. Украинците победиха Швеция с 2:1 след продължения на осминафиналите, а Зинченко бе играчът на мача. Той вкара първия гол и подаде за втория при успеха над шведите.

"Беше много трудно, защото имаше доста критики срещу целия отбор и в частност срещу мен. Но ние показахме на цяла Европа, че можем да постигаме целите си. Благодаря на всички, които ни подкрепяха на стадиона и пред тв екраните. Това е историческо постижение и трябва да му се насладим, защото такива моменти са рядкост", коментира Зинченко.

Той засипа с похвали съотборника си в Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, който има три гола на шампионата до момента. Двамата ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите.

"Стърлинг е един от най-добрите флангови играчи в света и в момента той прави разликата за Англия. Трябва много да внимаваме в защита, за да го спрем, но ще бъде трудно, защото Стърлинг е във форма", каза още Зинченко.