Италианският национал Жоржиньо заяви, че не е изненадан от отпадането на някои от големите имена във футбола на осминафиналите на UEFA EURO 2020.

Световният шампион Франция, европейският шампион Португалия, както и бившите европейски шампиони Германия и Нидерландия се разделиха с първенството още преди фазата на четвъртфиналите.

"Това показва само едно нещо: че вече няма изненади и лесно мачове", каза 29-годишният халф.

"Футболът не е това, което беше. Вече не е като преди, когато предварително се знаеше какъв ще бъде краят", добави полузащитникът на Челси.

В петък Италия също може да се сбогува с европейското, ако загуби от тима на Белгия, който е водач в ранглистата на ФИФА. Двата отбора са и единствените, които достигнаха със 100-процентов актив до четвъртфиналите, макар и Италия да взе победата си над Австрия в предишния кръг след продължения.

"Трябва да влезем в мача с нужното уважение, защото те са номер 1 в ранглистата. Но всеки отбор има слабите си места. Трябва само да ги намерим", добави роденият в Бразилия халф.

Голямата звезда на Белгия - полузащитникът Кевин де Бройне, има травма в глезена от двубоя с Португалия и е под въпрос за мача в петък, но Жоржиньо е уверен, че дори и Де Бройне да играе, той знае как да го спре. "Трябва да намалим разстоянията между линиите и да спрем подаванията му в дълбочина, които могат да са много опасни. Не можеш да си позволиш да дадеш място на Де Бройне. Той е играч, който прави разлика. Определено неговият футболен интелект е над средният", завърши Жоржиньо.

Италия и Белгия се срещат в Мюнхен, а победителят от мача ще играе на полуфиналите с победителя от двойката между Испания и Швейцария.