Английският шампион Манчестър Сити e направил първи стъпки към потенциалния трансфер на звездата на Тотнъм и Англия – Хари Кейн. Италианският журналист Фабрицио Романо твърди, че „гражданите“ са отправили първата си официална оферта към „шпорите“ за капитана на „Трите лъва“.

Според Романо предложението е на стойност от 100 милиона паунда плюс възможността да бъдат добавени играчи на шампионите. Малко по-късно трансферният гуру разкри и имената на футболистите, които са предложени като възможност за бартер. Това са Рахийм Стърлинг, Аймерик Лапорт и Габриел Жезус. Романо обаче допълва, че при всички положения президентът на Тотнъм Даниел Леви няма да приеме тази оферта.

27-годишният Хари Кейн иска напусне, но босът на лондончани няма намерение да се разделя с него за по-малко от 150 милиона паунда.

Освен Манчестър Сити, градският им съперник Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен също имат интерес към Кейн, но според английските медии с най-голям шанс да го привлекат са именно „гражданите“.

Мениджърът на Ман Сити Хосеп Гуардиола се очаква да привлече нов централен нападател, който да замени напусналия Серхио Агуеро и именно Кейн е най-отгоре с желанията на испанеца.