Франция излиза срещу Унгария в мач, с който може да си осигури класиране за 1/8-финалите на UEFA EURO 2020.
 
Двубоят от група F започва в 16:00 часа на "Пушкаш Арена" и може да го гледате пряко в Gong.bg, както и по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2.
 
Победата на "петлите" на пръв поглед изглежда лесна, но унгарците се представиха доста добре срещу настоящия европейски шампион Португалия и рухнаха едва в последните 6 минути. Освен това домакините имат доста добри показатели срещу Франция, тъй като в последните 8 домакински мача с този съперник имат 6 победи, 1 равенство и само 1 загуба. Статистиката е в полза на унгарците и в сблъсъците на европейски първенства, където досега никога не са губили от “петлите” - 3 победи и 1 равенство.
 
В състава на Унгария се очаква Ролан Салай да е титуляр, след като успя да се възстанови. Във Франция също нямат особени притеснения около състава. Бенжамен Павар е готов за двубоя след получената травма срещу Германия.
 
Във Франция са въодушевени от добрата игра на Пол Погба и вярват, че победата над Унгария ще бъде постигната с лекота. От Мбапе, Гризман и Бензема обаче се очаква много повече. Нападателната тройка, за която всички мечтаеха, все още не е открила головата си сметка на еврофиналите.