Двете поражения от Австрия в квалификациите за UEFA EURO 2020 няма да възпре Северна Македония при дебюта им на голямата сцена, когато двата отбора се сблъскат в първия мач от група С в неделя, каза вратарят Столе Димитриевски.

Балканската нация претърпя домакинска загуба с 1:4 в Скопие, последвано от поражение с 1:2 в обратния мач и след това стигна до първия си голям турнир чрез Лигата на нациите, след като победи Грузия с 1:0 във финала на плейофа.

"Вярно е, че Австрия ни победи два пъти в квалификациите, но естеството на турнира сега е различно и един ранен гол може да промени всичко. Те имат много топ играчи, по-специално Марко Арнаутович и Дейвид Алаба, които могат да ударят много добре топката. Те са много добри в атака и този път трябва да ги опазим, коментира вратарят.

Гледайте мачовете от UEFA EURO 2020 на Gong.bg

"Първата среща е толкова важна и ние се нуждаем от победа или поне равенство, тъй като нашите амбиции са да стигнем до фазата на елиминациите, а не просто да се наслаждаваме да бъдем тук", добави Димитриевски на пресконференция.

"Ние сме лишени от всякакъв натиск и трябва да се опитаме да превърнем еуфорията у дома в резултати, за да изпълним целите си. Стартът на квалификациите за Световното първенство показа, че сме способни да победим всеки в наши дни и съм сигурен, че останалите отбори в групата ще ни уважават много", допълни вратарят.

Северна Македония също играе срещу Украйна в Букурещ на 17 юни, а накрая срещу Нидерландия в Амстердам четири дни по-късно.