Швейцарските национали трябва да забравят по най-бързия начин неуспехите до момента и да влязат в мача с Турция с повече енергия и желание за победа, отколкото в първите два двубоя от група „А“ на UEFA EURO 2020. Това мнение изрази селекционерът на тима Владимир Петкович.

Швейцария загуби с 0:3 от Италия и направи 1:1 срещу Уелс в първите си два двубоя.

Gulliver/Getty Images
34 снимки

„Трябва да заздравим връзката между отделните футболисти и отделните звена в отбора. Трябва да помислим какво точно искаме да постигнем на този турнир и когато го открием, трябва да хвърлим всички сили в преследването му“, сподели Петкович.

„Това 3:0 ни заболя много. Италия обаче е много силен съперник и се възползва от някои елементи в нашата игра, с които не се справяхме добре. Готови сме обаче да оставим този мач зад гърба ни, защото вече няма какво да направим по въпроса. Съсредоточаваме се върху това, което предстои“, продължи треньорът.

За Швейцария ще се завърне титулярът на вратата Ян Зомер, който напусна временно отбора заради раждането на второто му дете. Той летя от Рим до Кьолн след мача и се завърна в лагера в петък. Зомер обаче пропусна самото раждане.

88 снимки

„Все пак получих ден със семейството ми и видях втората ми дъщеря“, каза той с усмивка.

Турция е опашкар в група „А“ след две загуби срещу Италия и Уелс.