Швейцарските национали трябва да бъдат готови за всичко срещу отбора на Уелс, заяви селекционерът на тима преди началото на Европейското първенство по футбол. Двата отбора ще се срещнат в мач от група "А" в Баку и Владимир Петкович все още не е сигурен дали трябва да бъде предпазлив, или да атакува от първата минута.

"Срещу Уелс трябва да бъдем готови за всичко, защото това е първи мач на турнира и никой няма представа в какво състояние са другите отбори. Това важи и за Швейцария, и за Уелс. Съперникът със сигурност е труден и заслужава уважение. Те играят компактно в защита, добри са един на един и винаги правят проблеми", каза той по отношение на уелсците, които играха на полуфиналите през 2016.

"Не бива по никакъв начин да ги подценяваме и в нападение. Могат да бъдат адски опасни и когато правят постепенна атака, и когато атакуват с директен футбол. Те имат много талант в отбора си и са напълно наясно какво правят на терена".

Петкович, който изведе Швейцария до осминафиналите на Европейското първенство през 2016 и на Мондиала през 2018, обаче остава фокусиран върху собствения си отбор.

"Както показахме в последните няколко години, нашият отбор е изграден, за да държи топката, да диктува темпото на мача, да натиска в последната третина и да бележи голове. Това е възможно само с добра защита и с правилно отношение към мача още от първата минута", добави селекционерът на швейцарците.