Полузащитникът на Белгия Аксел Витсел се завръща в състава за втория мач на отбора от Евро 2020 срещу Дания в четвъртък, разкри селекционерът Роберто Мартинес.

Витсел пропусна първия двубой срещу Русия заради контузия в ахилеса, но вече тренира на пълни обороти и е готов за игра.

32-годишният полузащитник има 110 срещи с националната фланелка и е един от стълбовете в състава на "червените дяволи" в последните години. Шансовете му да участва на шампионата изглеждаха минимални заради скъсано ахилесово сухожилие през януари в клубния си отбор Борусия Дортмунд.

Той претърпя операция, а според първоначалните прогнози бяха нужни 9 месеца за възстановяване. Играчът обаче успя да се излекува по-бързо със сериозно отношение към рехабилитацията и се завръща далеч по-рано.

"Първоначалният план беше той да играе 20-ина минути в последния мач от групата срещу Финландия. Ако не разчитах на него, нямаше да го взема в разширения състав. Но той тренира пълноценно от седмица и е готов да играе още срещу Дания", коментира Роберто Мартинес.

Оптимистична е ситуацията и с други двама основни играчи в тима - Кевин Де Бройне и капитанът Еден Азар. Плеймейкърът трябва да се включи пълноценно в заниманията от днес след контузията във финала на Шампионската лига, а Азар игра 20 минути при успеха над Сборная с 3:0 в събота и изглежда в добра кондиция след контузиите, които го тормозеха през изминалия сезон.

"Много съм доволен от представянето на Азар. Той отново играе освободено и си върна интуицията. Сега важното е той да покаже това ниво в пълни 90 минути. Срещу Дания ще му дам повече игрово време", каза още специалистът.