Нидерландия победи Украйна с 3:2 в стартиращия двубой и за двата тима на UEFA EURO 2020 в група С на турнира. Вайналдум в 51-ата минута и Вегхорст в 59-ата минута дадоха аванс на домакините, но Ярмоленко и Яремчук изравниха резултата. Първо Вайналдум се възползва от грешка на вратаря на Украйна и с удар от 12 метра откри резултата. Осем минути по-късно Вегхорст удвои с удар от малкото наказателно поле. Ситуацията беше прегледана и с ВАР.  В 75-ата минута с отличен удар Ярмоленко върна отбора си в мача. В 79-ата минута Яремчук възстанови равенството. Нидерландия отново излезе напред в резултата с гол на Дъмфрис в 85-ата минута, а това се оказа и победен за "лалетата".

Gulliver/Getty Images
76 снимки

Мачът започна с атака на Украйна, но във втората минута Депай напредна добре и стреля, но Бущан се справи. Малко по-късно Дъмфрийс от няколко метра пробва мерника си, но вратарят направи отлично спасяване.
 

Статистиката от Нидерландия - Украйна

източник: Sofa Score

В 15-ата минута Яремчук отправи удар към вратата на Стекеленбург, но гол не падна. Дванадесет минути по-късно отлична атака на "лалетата" подволи на Вегхорст да навлезе в наказателното поле, но отново вратарят на Украйна се справи отлично с чудесна намеса.

Ярмоленко стреля отлично към вратата на Стекеленбург в 30-ата минута, но гол не падна. Шест минути по-късно след центриране от корнер Ван Анхолд стреля неточно към вратата на Украйна. Активната игра на домакините даде резултат, а в 39-ата минута Вайналдум отправи опасен снаряд към вратата на съперника, но Бущан спаси с една ръка. Малко по-късно отново пропуск направи и Дъмфрис.

"Лалетата" откриха резултата с удар от 12 метра на Вайналдум, който се възползва от грешка на Бущан в 51-ата минута.



Малко по-късно и Вегхорст имаше възможност да се разпише, но не сполучи. Все пак в 59-ата минута той удвои преднината на тима си с удар от малкото наказателно поле. 



Украйна се върна в двубоя с перфектен удар на Ярмоленко в 75-ата минута на двубоя, който не остави шансове на вратаря на "лалетата" да реагира.

В 79-ата минута Яремчук съумя да възстанови равенството.

​Нидерландия се спря да търси победен гол. В 85-ата минута Дъмфрис съумя да спечели единоборство със Зинченко и матира Бущан, за да направи резултата 3:2.

До края на двубоя не паднаха нови голове и Нидерландия се поздрави с успеха.


Нидерландия - Украйна 3:2
голмайстори: 1:0 Вайналдум (51), 2:0 Вегхорст (59), 2:1 Ярмоленко (75), 2:2 Яремчук (79), 3:2 Дъмфрис (85)

Стартовите състави на двата отбора:

Нидерландия: Стекеленбург, Дъмфрис, Тимбер, Де Врай, Блинд, Ван Анхолд, Де Роон, Вайналдум, Де Йонг, Вегхорст, Депай

Украйна: Бущан, Миколенко, Матвиенко, Забарни, Караваев, Зинченко, Малиновски, Сидорчук, Ярмоленко, Зубков, Яремчук

съдия: Феликс Брих