Медицинският екип на руския национален отбор, както и медицинските лица на стадиона в Санкт Петербург, са готови да реагират по най-бързия и правилен начин, ако пред тях се случи инцидент като този с Кристиан Ериксен. Това разкри пред медиите лекарят на Сборная д-р Едуард Безуглов.

Финландия победи с 1:0 Дания на стадион "Паркен" в Копенхаген, но в 41-ата минута Ериксен се срина на терена и не успя да се изправи. Около 15 минути му беше оказвана медицинска помощ, след което халфът на Интер бе откаран с линейка в болницата. В момента, макар да се намира в добро общо състояние, играчът е в лечебното заведение под лекарско наблюдение.

"Ние сме напълно готови. Всички лекари и масажисти, които са ангажирани с националния отбор на Русия, както и колегите към УЕФА, редовно преминават курсове. Сега след случая с Ериксен отново сме имали мини-семинар. Наясно сме какво да се прави при възникването на такава ситуация. Що се отнася до оборудването ни с инструменти, с апаратура, всичко необходимо е налице, както с отбора, така и на стадиона. Медицинският пункт е проверен, екипът също е в готовност", разказа лекарят.

Следващият мач в Петербург е на 16-ти юни и противопоставя Русия и Финландия, а на 21-и финландците играят с Белгия.