Старши треньорът на Австрия Франко Фода успокои феновете на футбола в алпийската страна, че тимът ще бъде готов за дебютния си мач на Евро 2020 срещу Северна Македония.

В неделя австрийците завършиха 0:0 със Словакия в последната си проверка преди началото на шампионата, но в пореден двубой не впечатлиха с играта си. Отборът има само една победа в последните си шест срещи - с 3:1 над Фарьорските острови през март и не е вкарвал гол вече над 300 минути.

Според Фода обаче до неделя, когато играят със Северна Македония, алпийците ще коригират представянето си и така няма да допуснат повторение на случилото се през 2016 година, когато завършиха на последно място в групата си.

"Настроението в отбора ни ще се подобрява ден след ден и ще бъдем готови за дуела със Северна Македония. Уверен съм в това", каза наставникът.

Според него тимът е нямал късмет срещу словаците и това е причината за продължаващата голово суша. Флориан Грилич и Марко Арнаутович удариха греди.

"Имахме много шансове, но и нашият съперник имаше 3 отлични възможности. Не успявахме да бъдем прецизни с последния пас или бяхме нерешителни при стрелбата към вратата. Очаквам Северна Македония да играе защитно, затова трябва да бъдем клинични със завършващия удар и да сме сигурни, че сме стабилни в отбрана. Трябва да намалим грешките и да създадем и използваме шансовете, които ще имаме срещу компактен отбор като македонския", обясни селекционерът.