Бранителят Хари Магуайър даде големи надежди на Гарет Саутгейт за бъдещото му завръщане, след като поднови тренировки с отбора на Англия в четвъртък. Бранителят работи самостоятелно във фитнеса, след като се възстановяваше от контузия в глезена, която го извади от финала на Лига Европа. Той бе злощастно загубен от неговия Манчестър Юнайтед от Виляреал след дузпи.

Така „трите лъва” вече тренират с пълната си група от 26 човека преди първия им мач от група D на UEFA EURO 2020 срещу Хърватия идната неделя.

Турнирът стартира на 11 юни, а мачовете ще можете да гледате пряко по NOVA и DIEMA, както и на живо в Gong.bg!

Саутгейт пък работи с Люк Шоу последните седмици, който трябваше да играе като трети централен защитник при отсъствието на съотборника му при „червените дяволи”. Магуайър направи сериозна загрявка преди да се включи в защитните занимания и тренировка на подаванията.

Страховете в щаба на Англия за отсъствие на Магуайър стигнаха до там, че Бен Уайтбе привикан да замени Трент Александър-Арнолд, като Уайт също играе като централен защитник. След мача с Хърватия англичаните срещат Шотландия на 18-и юни преди последния им мач четири дни по-късно – срещу Чехия.