Украйна и Северна Македония възобновяват битките в Група C на UEFA EURO 2020. Двубоят на „Арена Национала“ в Букурещ е с начален час 16:00 и ще може да бъде наблюдаван пряко в сайта Gong.bg.

Украйна Северна Македония

източник: Sofascore.com

Селекцията на Андрий Шевченко бе на път да поднесе сензацията в първия кръг, след като изоставаше с 0:2 от Нидерландия в Амстердам и стигна до 2:2, но в заключителните минути „лалетата“ надделяха и стартираха с победа в надпреварата. Сега Украйна е крайно мобилизирана да стигне до успеха над дебютанта в надпреварата, за да погледне смело към осминафиналите в турнира.

От своя страна Северна Македония стартира крайно мобилизирано UEFA EURO 2020, но загуби дебютния си мач срещу Австрия с 1:3 в Букурещ. След края на двубоя не липсваха скандали и Футболната федерация на Северна Македония (ФФМ) призова УЕФА да разследва поведението на нападателя Марко Арнаутович, който нападна словесно играч на отбора, след като вкара последния гол при победата на Австрия с 3:1. Селекционерът на тима Игор Ангеловски по всяка вероятност ще заложи на същия състав, с който стартира в първия мач и атаката ще бъде водена от звездата на отбора Горан Пандев, който реализира историческия първи гол за страната в турнира.