Англия разкова със 7:0 Черна гора в мач №1000 в историята си, а феновете на „трите лъва” отново се прочуха по негативен начин. При успеха над балканския тим привържениците прецениха да освиркат мощно Джо Гомес, който влезе като резерва през второто полувреме на „Уембли”, след като станаха проблемите с офанзивния халф на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг.

Двамата се спречкаха по време на дербито в последния кръг между Ливърпул и Манчестър Сити в края на мача. На другия ден дуото се събраха на Сейнт Джорджс Парк, където Стърлинг се е спречкал с бранителя на Ливърпул. Заради деянието си звездата на „гражданите” бе отстранен от състава на албионците от Гарет Саутгейт, но все пак остана да тренира с отбора след намесата на Гомес и целия състав.

В изминалия мач на англичаните обаче Стърлинг не бе в групата, нещо, което хич не се понрави на феновете на митичния лондонски стадион, които започнаха да хулят младия защитник на Ливърпул.

„До всички английски фенове, исках да оставим нещата така, но трябва да говоря отново. Трудно е за мен да видя мой съотборник да бъде освиркан за нещо, което аз съм виновен. Джо не направи нищо грешно и тези неща са незаслужени за него. Това бе тежка седмица за него и да бъде освиркван в тази вечер е абсолютно незаслужено. Поемам цялата отговорност и приемам обстоятелствата. Чувствам се тежко, а сега пожелавам на всеки да се прибере безопасно”, написа Стърлинг в социалните мрежи.