Отборите на Уелс и Дания дават старт на осминафиналните сблъсъци на UEFA EURO 2020. Мачът е с начален час 19:00 часа на “Йохан Кройф Арена” и ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. Ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно на живо, а също така ще може да гледате срещата на живо и в нашия стрийм

Уелсците изненадаха приятно с представянето си в група “А”. Равенството срещу Швейцария беше последвано от победа над Турция, а в последния кръг “драконите” отстъпиха на Италия, като играха с човек по-малко от 55-ата минута заради червения картон на Итън Ампаду. В страната вече се надяват да бъде повторено историческото постижение от 2016 година, когато отборът стигна до полуфиналите. Подобен рейд изглежда малко вероятен, но едно е сигурно: Уекс не е отбор за подценяване. 

Драмата с Кристиан Ериксен не попречи на Дания да се добере до директните елиминации. Скандинавците започнаха със загуби от Финландия и Белгия, но в мача на истината разгромиха Русия с 4:1 и дори финишираха втори в група “В”. По този начин датчаните станаха първият отбор в историята на европейските първенства, който продължава напред, след като е загубил първите си два мача в групата. 

Досега тимът на Каспер Хюлманд се радваше на горещата подкрепа на феновете на “Паркен”, но този път няма да играе у дома, а в Амстердам. По трибуните обаче отново ще има много датчани, но не и привърженици на Уелс заради ковид мерките.