Трент Александър-Арнолд ще пропусне UEFA EURO 2020 за отбора на Англия, след като получи разтежение в бедрото при успеха на „трите лъва” над Австрия в контрола с 1:0, играна в сряда.

Десният бек се контузи в заключителните минути на срещата в Мидълзбро и напусна „Ривърсайд” с помощта на членове от медицинския екип на британците. Скенер в четвъртък потвърди контузията на футболиста на Ливърпул, който е получил мускулен проблем в квадрицепса, който го изважда от континенталната надпревара. Играчът ще се завърне в родния си Ливърпул, където ще продължи лечението му. То ще трае между четири и шест седмици, като клубният му отбор започва предсезонна подготовка на 12-и юли.


Всички мачове от UEFA EURO 2020 може да гледате на живо в Gong.bg!


Гарет Саутгейт не е потвърдил кой ще повика на негово място преди неделната контрола срещу Румъния, която отново ще се играе на „Ривърсайд”. Първият мач на Англия на UEFA EURO 2020 е срещу Хърватия следващата неделя, 13-и юни на „Уембли”.

Включването на Александър-Арнолд в групата от 26 човека за Англия бе една от „горещите теми” преди анонсирането на състава във вторник. Саутгейт прецени да привика четирима десни бранители, след като отказа да извади някого измежду Кайл Уокър, Киърън Трипиър, Рийс Джеймс и Александър-Арнолд. Бен Гофдрий, Джеси Лингард, Аарън Рамсдейл, Джеймс Уърд-Праус, Оли Уоткинс и Бен Уайт пък отпаднаха от първоначалните 33-ма повикани, за да се оформи групата до 26 човека.

Джордан Хендерсън и Хари Магуайър продължават да лекуват травми, получени в хода на сезона за клубните им отбори и се подготвят да са на линия за шампионата, който започва на 11-и юни.