Селекционерът на чешкия национален отбор Ярослав Шилхави разкри какво е необходимо на отбора, за да победи Нидерландия на 1/8-финалите на UEFA EURO 2020.

„Нидерландия е качествен отбор. Ние сме го проучили подробно. Те винаги са гладни за голове и силни индивидуално, бързи, знаят как да играят своята игра, бързо доставят топката в атака. Ако загубят топката, непрекъснато оказват натиск, което е много неприятно. Ако искаме да стигнем по-далеч, трябва да дадем 100-150 процента. Ако някой се от нашите играчи има ден, както например Вацлик и Шик в мача с Шотландия, тогава имаме шанс“, каза Шилхави.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

В същото време капитанът на чехите Владимир Дарида е под въпрос за мача с „лалетата“, съобщиха от Чешката футболна федерация. Полузащитникът на Херта е пропуснал днешната тренировка на тима с неизяснена контузия и не е ясно дали ще може да вземе участие в срещата, която е утре в Будапеща.

Чехите тренираха днес в Прага, тъй като технически проблем отложи отпътуването им за унгарската столица за по-късно днес.

Мачът Нидерландия - Чехия ще се проведе на 27 юни от 19:00 часа българско време на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща.