С отминаването на последните европейски квалификации Кристиано Роналдо се доближи до кота ‘100’ гола с националния тим на Португалия. 34-годишната световна суперзвезда вкара хеттрик при шумната победа с 6:0 на европейския шампион срещу Литва, за да остане на два гола зад емблематичните 100 гола.

Той може да ги стигне още тази неделя, когато Португалия ще гостува на Люксембург. Ние от GONG.BG ще ви препратим към петте най-добри попадения на CR7 с фланелката на Португалия.


Дания – Португалия 2:1, октомври 2011-а година.

Един от най-красивите голове на португалеца е от 2011-а година, когато Португалия губи с 0:2 от Дания, но в добавеното време Кристиано вкарва от 35 метра феноменален гол в скобата на датската врата.

Армения – Португалия 2:3, юни 2015

Роналдо постигна хеттрика си в Ереван със стил в 58-ата минута. С прекрасно първо докосване след изпълнен аут той овладя и стреля мощно към домакинската врата. Той отпразнува по емблематичен начин, посочвайки ухото си към публиката на Армения, която цял мач скандираше „Меси, Меси, Меси”.

Унгария – Португалия 3:3, юни 2016.

Петкратният носител на Златната топка изравни резултата на UEFA EURO 2008 срещу "маджарите", след като фино отигра топката с пета и матира Габор Кирали.

Португалия – Испания 3:3, юни 2018.

Още един пряк свободен удар. Още един хеттрик. Този път сцената беше Световното първенство в Русия, а съперникът Испания. В последните минути на срещата Кристиано Роналдо изпълни пряк свободен удар и с фамозен летеж топката се оплете в мрежата зад Давид де Хеа, след като стражът не успя да реагира по абсолютно никакъв начин на случващото се в Сочи.

Португалия – Люксембург 3:0, октомври 2019.

Един от най-новите голове в листата на Роналдо с екипа на иберийците. Вторият гол на „властелина пред гола” срещу прибалтийците бе просто феноменален, след като Кристиано с „куршумен” изстрел прати топката във вратата на гостите.