Тони Кроос пристигна на подготвителния лагер на Германия за европейското първенство по футбол, но полузащитникът на Реал Мадрид трябваше да премине медицински тестове преди да започне да тренира със съотборниците си.

На Кроос беше разрешено да лети до лагера в Тирол (Австрия) в неделя, след 14-дневна карантина и отрицателен тест за коронавирус. На 17 май Реал обяви, че Кроос е с положителен тест за КОВИД-19, но вече е в изолация след контакт с друго лице, което е заразено.

60 снимки

31-годишният полузащитник трябваше да даде кръвни проби и да направи електрокардиограма освен останалите тестове днес, за да види от каква тренировъчна програма се нуждае преди да се присъедини към останалата част от отбора. Миналата седмица той каза в блог, който води с брат си, че има вирусно заболяване.

Кроос ще пропусне контролата на Германия срещу Дания в сряда.

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган и играчите на Челси Кай Хаверц, Антонио Рюдигер и Тимо Вернер също ще пропуснат мача поради участието си във финала на Шампионската лига в събота.

Играчите на Байерн Мюнхен Леон Горецка и Джамал Мусиала също са извън състава за двубоя в сряда в Инсбрук. Горецка, който трябва да се присъедини към отбора във вторник, скъса мускул в мач за Байерн на 8 май, докато Мусиала не успя да тренира с отбора в Тирол поради мускулен проблем.

Германия има още един приятелски мач срещу Латвия на 7 юни преди да започне кампанията си на Евро 2020 срещу Франция в Мюнхен на 15 юни.