Нападателят на Финландия Теему Пуки заяви, че мачът срещу Дания от Евро 2020 е един от най-тежките в кариерата му. Финландците спечелиха с 1:0 в дебюта си на голям форум, но успехът бе засенчен от инцидента с халфа на "червения динамит" Кристиан Ериксен, който колабира на терена и срещата бе прекъсната за над час и половина, след което се доигра.

"Със сигурност това е един от най-тежките мачове в кариерата ми. Надявам се, че всичко ще се развие в добра посока. Решихме, че ще направим това, което датският отбор реши и сме готови да се съобразим с тяхното становище. Не беше лесно да се върнем на терена, но щом чухме, че всичко с Ериксен изглежда наред, се концентрирахме върху мача. Щастливи сме от тази победа. Атмосферата след срещата не беше въодушевяваща, но се радваме за тези три точки", коментира Пуки.

Капитанът на финландците Тим Спарв определи мача като влакче на ужасите.

"Какво емоционално влакче на ужасите беше този ден. Нашите мисли са с Кристиан Ериксен и неговите близки. Футболът е толкова незначителен, когато се случи нещо подобно. Животът е ценен. Грижете се един за друг", написа Спарв в Туитър след мача.