За първи път от 1998 година насам Шотландия ще участва на голям форум. „Гайдарите“ намериха своето място на Евро 2020, след като се справиха със Сърбия след дузпи, а това бе един много емоционален момент за целия шотландски народ. Подобно признание направи легендата в треньорската професия Сър Алекс Фъргюсън, според когото цялата страна заслужава да изживее нещо толкова невероятно.

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед също така разкри, че не е могъл да сдържи сълзите си след последната дузпа, която Дейвид Маршъл спаси и прати родината си на континенталния форум през лятото.

„Никога няма да забравя тази нощ. Никой шотландец няма да я забрави. Ние обичаме футбола,  Шотландия е футболна нация и народът заслужава да види нашите момчета на европейско. Смятам, че футболистите си го заслужиха и сега ще могат да се насладят на големи мачове и велики моменти. Това бе едно дълго чакане, цели 22 години, в които просто се надявахме нещо да се случи. Предполагам, че много хора са плакали гледайки  баража срещу Сърбия, аз  също не можах да скрия сълзите си от радост и вълнение. Безценно е да видиш родината ти да постига нещо подобно и толкова значимо. Дано всички оценяват какво постигнахме и се представим достойно  налято“, коментира Сър Алекс.