Свен-Йоран Ериксон сподели, че Гарет Саутгейт и воденето му на Англия ще бъде съдено единствено и само по резултатите, които ще се постигнат на UEFA EURO 2020. Шведският специалист охарактеризира, че полуфиналът на Световното първенство през 2018-а в Русия въобще няма да бъде взет под внимание.

Саутгейт изведе англичаните до изненадващия ½-финал преди три години, след като загуби от Хърватия в добавеното време. Сега той ще опита да поведе „трите лъва” към първи успех на Европейски първенства. Селекционерът на албионците стана първият, който започва участието си в тази надпревара с победа, след като англичаните победиха именно хърватите с 1:0 в неделя.

Ериксон пък води Англия на UEFA EURO 2004, както и на две Световни първенства – 2002 и 2006, като през 2002-а дори Саутегйт бе част от състава на отбора в Япония и Южна Корея.

„Достигането на полуфинал беше чудесно. Гарет върши добра работа в Англия, но като си треньор те съдят само по последните резултати и това, което правиш сега. Това, което си направил преди три, четири години, няма значение. Животът на треньора е това и аз съм убеден, че Англия и Саутгейт ще имат добър турнир. Феновете ще бъдат горди с тях”, смята 73-годишния швед.

„Смятам, че Англия може да мине целия път до финала. Има 4-5 отбора, които могат да спечелят и Англия е сред тях”, смята той.

За англичаните в група D предстои мач с Шотландия, който загуби от Чехия в първия си мач на „Хемпдън Парк”.