Английският шампион Манчестър Сити може да изпусне възможността да убеди Рахийм Стерлинг да подпише нов договор, след като го предложи английския национал като час от евентуалната сделка за звездата на Тотнъм Хари Кейн.

26-годишният Стърлинг имаше желание да започне преговори за нов контракт, въпреки че беше разочарован от липсата на игрово време в края на миналия сезон. Сега обаче „Mirror“ твърди, че английският национал е останал ядосан от опитите на Сити да го предложи на Тотнъм в замяна на Кейн, който е спряган силно за заместник на Серхио Аугеро на „Етихад“.

Стойността на Стърлинг в момента е около 80 милиона лири, но тази цифра ще започне да намалява, тъй като навлиза в последните 24 месеца от текущия си контракт. Крилото премина на „Етихад“ от Ливърпул за 49 милиона пауна през 2015 година и има  93 гола за Сити през последните четири години. През миналия сезон той се разписа 14 пъти. Той започна като титуляр в само осем от последните 15 мача на Сити през миналата кампания. Стърлинг бе оставен на пейката и за четирите мача в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен, но стартира при поражението от Челси във финала.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обаче продължава да му гласува доверие, след като Стърлинг реализира и двата гола до този момент за „трите лъва“ на UEFA EURO 2020.

Преди време 26-годишният футболист заяви амбицията си да играе в чужбина в бъдеще, като Реал Мадрид има интерес към него.