Селекционерът на Шотландия Стив Кларк предрече бляскаво бъдеще на полузащитника Били Гилмор след първия му мач като титуляр при нулевото равенство с Англия на Евро 2020.

Гилмор направи своя дебют за Шотландия в контролата срещу Нидерландия в началото на месеца, а срещу Англия записа и първи мач в стартовите 11.

20-годишният играч на Челси игра силно и помогна на шотландците да вземат точка в Битката за Британия.

"Не съществува риск да го пуснеш като титуляр, когато имаш талант като Били Гилмор. Той се справи отлично в средата на терена със задачите си - да задържа топката и да печели терен. Хубаво е за Били да започне като титуляр на голямата сцена. Той е страхотен играч. Отдавна твърдя, че той е бъдещето на шотландския футбол. Ще опитаме да го развием по правилния начин", коментира Стив Кларк.

Точката е първа за Шотландия в групата след загубата от Чехия на старта на Евро 2020.

"Не беше честно да понесем всички тези критки след загубата в понеделник, затова съм доволен, че момчетата реагираха по правилния начин. Играхме добре срещу Англия. Бяхме солидни в защита и покривахме пространствата, когато Англия владееше топката. Всички видяха, че Шотландия може да играе добър футбол", каза още Кларк.