Левият краен бранител на националния отбор на Италия Леонардо Спинацола, който бе избран за "Играч на мача" в двубоя на откриването на Евро 2020, заяви, че основната причина да получи отличието в мача с Турция е присъствието до него на харизматичната двойка в центъра на италианската отбрана - Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи.

След нулево първо полувреме в Рим Италия притисна сериозно отбора на Турция след почивката и след автогол на Мерих Демирал и попадения на Чиро Имобиле и Лоренцо Инсиние стигна до убедителния успех и 28-мия си пореден мач без загуба. Освен това "адзурите" записаха и 12-и мач без допуснат гол в последните си 13 срещи.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

"Просто да видиш до теб на терена Киелини и Бонучи ти дава много по-голяма сигурност и увереност. Те имат чудесна харизма, богат опит и четат играта отлично", заяви Спинацола, който не спря да атакува турската отбрана по левия фланг.

"Да бъдеш до тях на терена е от много голяма полза за всеки играч. С Джорджо тренирах и играх една година в Ювентус и знам как той се влага във всяка една тренировка. Знам и колко вглъбен е той в мача през всички 90 минути и той успява да предаде това на съотборниците си", обясни Спинацола.

Следващият мач на Италия на Евро 2020 е в сряда, отново в Рим, а съперник е тимът на Швейцария.


Всички мачове от UEFA EURO 2020 можете да гледате на живо в Gong.bg!