Отборът на Нидерландия успя да изкове много комфортна победа с 2:0 срещу Австрия във втория си двубой от Група C на UEFA EURO 2020. Мемфис Депай успя да открие в 11-та минута. Дензел Дъмфрийс удвои в 67-та минута, което се оказа и последното попадение в мача. "Лалетата" напълно доминираха и изпуснаха куп шансове и за по-убедителна победа. 

Gulliver/Getty Images
53 снимки

Двубоят започна с натиск за домакините, които на няколко пъти успяваха да отнемат топката от австрийски футболисти дълбоко в половината на тима. 

Мемфис Депай застана зад топката, след като беше отсъдена дузпа след нарушението срещу Дензел Дъмфрис в наказателното поле на гостуващия тим. Стрелецът показа хладнокръвие и не сбърка за 1:0. 

Стрелецът продължи да тормози австрийската отбрана и в 24-та минута имаше нов шанс. След хвърляне от тъч от центъра на терена Мемфис Депай беше изведен на стрелкова позиция вдясно от вратата на Бахман, но силният му удар профуча встрани. 

В 40-та минута Депай трябваше да даде решителен аванс на своя тим. След страхотна контраатака на Нидерландия Вут Вегхорст беше изведен с диагонален пас, веднага намери Депай, който от броени метри, на почти празна врата, не успя да реализира. 

Втората част започна доста по-спокойно и за двата тима, като битката в средата на терена вземаше сериозен превес. В 61-та минута нидерландците направиха нов уникален пропуск. След центриране от ъглов удар Стефан Де Врай се извиси най-високо и успя да затрудни максимално Даниел Бахман, който все пак спаси. При добавката Френки Де Йонг някак пропусна от броени метри. 

В 67-та минута, все пак, усилията на домакините дадоха плодове. След страхотен извеждащ пас към резервата Дониел Мален, стрелецът напредна и накрая без егоизъм намери съотборника си Дензел Дъмфрийс, който не сбърка за 2:0. 

В 82-та минута Дейвид Алаба опита късмета си от 25 метра, но шутът премина на сантиметри покрай страничния стълб на Стекеленбург. До края на мача австрийците така и не намериха път покрай защитата на домакините, за да бъде оформен крайният резултат - 2:0. 

Нидерландия - Австрия 2:0

1:0 - Мемфис Депай (11)

2:0 - Дензел Дъмфрийс (67)

Ето и съставите на двата тима: 

Нидерландия: Стекеленбург, Де Лихт, Блинд, Де Врах, Ван Аанхолт, Де Роон, Вайналдум, Де Йонг, Дъмфрис, Вегхорст, Депай;

Австрия: Бахман, Улмер, Хинтерегер, Драгович, Лаймер, Алаба, Забитцер,Шлагер Лайнер, Баумгартнер, Грегорич,