Полша се надява, че този път ще започне с победа на голямо първенство, която ще бъде изключително важна и заради трупането на точки преди мача с големия фаворит в групата Испания.

Словакия обаче ще се опита да укроти Роберт Левандовски и търси своите предимства. Едно от тях е, че доста словаци играят или са играли в полския шампионат.

Бранителят Милан Шкриняр вероятно ще трябва да спира голямата звезда и капитан на поляците Левандовски, който освен с екипа на Байерн, ще се опита да докаже и класата си на голям турнир.

И двамата футболисти имаха ключова роля за клубовете си по време на сезон 2020/21, като Шкриняр помогна на Интер да спечели титлата в Серия А, като "нерадзурите" имаха най-добрата защита. В същото време Левандовски отново е шампион на Германия с най-много отбелязани голове.

"Познавам много добре полската Екстракласа, но поляците нямат много играчи в националния отбор от местното първенство. Те имат силен отбор и ще бъдат фаворитите в мача с нас. Очаквам го с нетърпение, ще видим как ще се развие, но аз вярвам, че на терена ще се представим достойно", каза вратарят Душан Kуцияк, защитавал цветовете на Легия Варшава в продължение на пет години, а също така и с опит в Лехия Гданск.

Той също така добре осъзнава, че евентуалният успех на Словакия би поставил играчите на силна позиция: "Не забравяйте, че поляците са фаворити. Просто погледнете размера на тяхната страна и броя на играчите или в кои клубове играят. Можем, искаме победата и ще направим всичко. Има голямо значение първия мач, но това не е решаваща битка", допълва стражът.

Логично, името на най-голямата звезда на съперника, нападателят на Байерн Мюнхен, предизвиква коментари: "В момента категорично Левандовски е най-добрият нападател в света, а не един от най-добрите. Те имат и други качествени нападатели като напривер Швиерчок или Свидерски", заяви още Куцияк.