Футболната асоциация на Англия публикува остро изявление, с което заклеймява запалянковци, които са нападнали с расистки реплики националите Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака. Те бяха тези, които снощи направиха пропуски от бялата точка във финала на UEFA EURO 2020 срещу Италия.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

Изглежда някои местни привърженици са приели твърде навътре тези действия на трите резерви, две от които влязоха в 119-ата минута и са прекалили в обидните епитети към тях в социалните мрежи.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

“Няма как да бъдем по-ясни, че всеки, който стои зад подобно отвратително поведение, не е добре дошъл да наблюдава отбора. Ще направим всичко по силите си, за да подкрепим засегнатите футболисти и ще настояваме за най-тежките възможни наказания за провинилите се. Ще продължим да правим каквото можем, за да спрем дискриминацията в нашата игра, но настояваме и правителството да реагира бързо и да въведе нужното законодателство, така че подобни обиди да имат своите последствия в реалния живот. Социалните медии също трябва да поемат своята отговорност и да блокират подобни хора от своите платформи, да предоставят доказателства, които да могат да водят до осъдителни присъди и да направят платформите си свободни от подобни ужасни обиди”, обявиха от ФА.

Gulliver/GettyImages
94 снимки