Отборът на Швейцария се изправя срещу Турция в мач от съдбоносно значение. "Кръстоносците" ще гонят задължителни 3 точки, ако искат да запазят шансове за излизане от група "А" на UEFA EURO 2020.

До момента възпитаниците на Владимир Петкович имат едва един пункт, но при победа може да продължат напред като един от най-добрите трети отбори в груповата фаза.

В първия си мач швейцарците изпуснаха победата срещу Уелс (1:1), а с Италия нямаха почти никакви шансове и отстъпиха категорично с 0:3.

Преди 3 дни титулярният страж Ян Зомер напусна лагера, защото му се роди дете и най-вероятно няма да е на разположение.

Селекционерът Владимир Петкович пое отговорността за крушението срещу италианците, признавайки че не е успял да се справи с воденето на мача.

Турция не оправдава очакванията на нацията в това издание на еврофиналите и логично е на последната позиция в групата.

Момчетата на Шенол Гюнеш претърпяха катастрофална загуба с 0:3 от Италия в откриващия двубой на състезанието насред Рим, а срещу Уелс не демонстрираха завидния си боен дух и бяха надиграни с 0:2.

Самият селекционер обаче остава оптимистично настроен и сподели, че съставът му ще иска да покаже друго лице и реакция от самото начало на срещата с "драконите", тъй като в Турция очакванията са високи.

Началото на мача ще бъде дадено в 19:00 часа българско време и ще може да го проследите минута по минута на Gong.bg.