Швейцарските национали не се задоволяват с класирането на четвъртфиналите на Европейското първенство и вярват, че имат сили да отстранят Испания, заяви селекционерът Владимир Петкович преди мача в Санкт Петербург в петък. 

Той обясни, че след като елиминира Франция, неговият отбор не се страхува от никого.

81 снимки

"До четвъртфиналите се справихме много добре, но искаме повече. Това не ни задоволява. Пак играем срещу един от фаворитите в турнира, но след като елиминирахме Франция, ние не се чувстваме притиснати до стената. Искаме да направим още една крачка и ще бъдем готови за предизвикателството", каза Петкович.

Швейцарците ще бъдат без наказания халф Гранит Джака, който получи втория си картон на турнира срещу Франция. Петкович е убеден, че може да замени звездата си по адекватен начин.

"Отсъствието на Гранит е неприятно, но имам идея как да се справя. Ясно е, че какъвто и състав да избера, всеки ще трябва да даде по още 10 процента от себе си, защото Испания е страхотен отбор. Те вкараха 10 гола само за последните си два мача", продължи селекционерът.

"Трябва да играем с един ход пред тях и да тичаме повече от тях, защото Испания е отбор, който доминира с притежание на топката".

Испания разгроми с 5:0 Словакия в последния си мач от груповата фаза, след което надви с 5:3 Хърватия след продължение на осминафиналите.