Селекционерът на националния отбор на Швеция по футбол Яне Андерсон е пуснат в отпуск до края на май от футболната федерация на страната, която се бори с икономическите последици от пандемията от COVID-19.

Ръководството на шведската централа временно намали работното време и съответно заплащането на общо 90 служители. Сред тях са старши треньорите на мъжкия и женския отбор Яне Андерсон и Петер Герхардсон, както и техните помощници. Някои от тях са пуснати в отпуск.

Ръководството на федерацията заяви, че "чувства своята отговорност за бъдещето на шведския футбол и тази мярка е взета, за да се спестят пари, необходими в общата криза".

"Коронавирусната епидемия ни засяга по същия начин като всички останали, включително икономически. Трябва да направим всичко, което е по силите ни, и навреме в тази трудна ситуация, за да поддържаме дейността си в дългосрочен план. Ние не знаем колко дълго може да продължи това",, каза генералният секретар на шведския футболен съюз Хакан Шьостранд

Намаленият работния ден за служителите ще бъде в сила от 14 април до 31 май. Швеция се класира за Евро 2020, което беше отложено за следващата година заради пандемията от коронавирус.

Как пандемията от коронавирус повлия на световния спорт четете тук