Швеция и Словакия продължават битката в Група Е на UEFA EURO 2020. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург. Срещата ще стартира в 16:00 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA, както и по DIEMA SPORT 2. Читателите на Gong.bg отново ще имат възможността да проследят мача на живо на сайта.

Швеция Словакия

източник: Sofascore.com

Символичните домакини стартираха по добър начин надпреварата, след като записаха равенство 0:0 срещу Испания в Севиля. В герой за Швеция се превърна вратарят Робин Олсен, който на няколко пъти отказа нападателите на „Ла Фурия“. Днес Тре кронур ще търсят задължителен успех, за да се доближат до осминафиналите на UEFA EURO 2020.

От своя страна Словакия започна турнира по отличен начин, след като победи един от фаворитите в групата – Полша с 2:1. В навечерието на двубоя от лагера на тима съобщиха притеснителна новина, след като се разбра, че има двама заразени с COVID-19 в отбора. Единият от тях е защитника Денис Вавро.

В исторически план Швеция и Словакия са се срещали шест пъти, като скандинавците не са губили нито веднъж – три победи и три равенства.