Съставите на Шотландия и Чехия се изправят един срещу друг във втория двубой от Група D на UEFA EURO 2020, който ще се проведе на стадион “Хемпдън Парк” в Глазгоу. 


Двубоят стартира в 16:00 часа и ще можете да го гледате пряко по DIEMA, DIEMA SPORT 2 и Gong.bg.


Балансът от срещите между двата тима е равен - 4 победи за Шотландия, 4 за Чехия и едно равенство. В последните мачове помежду им обаче предимство имат британците, които през септември и октомври 2020 година записаха успехи с 2:1 и 1:0 в Лигата на нациите. 

Селекционерът на Шотландия - Стийв Кларк, може да разчита на всичките си играчи и дори призна, че е подготвил някои изненади за съперника. В същото време колегата му Ярослав Шилхави се изправи пред вратарски проблем, след като гласеният за титуляр Иржи Павленка беше освободен от лагера заради постоянни болки в гърба. Така Томаш Вацлик стана първи избор под рамката, а спешно в тима беше повикан Томаш Коубек.

Георги Кабаков ще бъде четвърти рефер на мача, а Мартин Маргаритов ще е резервен асистент и ще замени при необходимост някой от помощниците на главния съдия Даниел Зиберт от Германия при контузия.