Селекционерът на датския национален отбор Каспер Хюлманд критикува УЕФА, че не е била дадена възможност на футболистите от водения от него тим да изиграят в друг ден мача с Финландия от Евро 2020. В срещата миналата събота Кристиан Ериксен получи сърдечен удар на терена и двата отбора изчакаха в продължение на близо два часа за решение на европейската футболна централа. Срещата на стадион "Паркен" беше доиграна и финландците победиха с 1:0.

"УЕФА не успява да ръководи с достатъчно състрадание в тази наистина трудна ситуация", категоричен е специалистът.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

На датския отбор е била дадена възможност да избира между доиграване на двубоя с Финландия в събота вечерта или по-малко от 24 часа по-късно. Хюлманд е на мнение, че датчаните са били притиснати да се завърнат на терена прекалено скоро след драматичния инцидент с Ериксен.

"Единственото правилно решение в такъв случай е да качиш играчите в рейса и да ги пратиш у дома, като се справиш с проблема по-късно. Заради случаите на коронавирус може да се отложи двубой с 48 часа, докато при сърдечен удар явно не е така. Това е изключително погрешно. В протоколите няма достатъчно добро ръководство за такива случаи. доброто ръководство в определени случаи трябва да показва състрадание. УЕФА трябваше да подходи към случая доста по-внимателно заради чувствителното и специфично състояние, в което се намираха играчите. Беше решено подновяване на двубоя същата вечер, след като двата отбора поискаха това. Погрешно е да се мисли, че ние първи сме пожелали да доиграем тогава мача. Имаше два възможни сценария. Не може да се спори кое е било по-добре да се случи. Ние бяхме поставени под огромно напрежение. Бяхме пред дилема и ситуацията беше изключително трудна", каза още селекционерът на Дания.