Няма никаква логика осминафиналният мач от Евро 2020 между Италия и Австрия да се играе в Лондон, след като властите във Великобритания няма да допуснат фенове на нито един от двата отбора да посетят срещата. Това заяви старши треньорът на австрийците Франко Фода.

В събота Италия и Австрия трябва да играят на "Уембли" за място на четвъртфиналите, но на двубоя ще могат да присъстват само хора, които или живеят в Англия, или са преминали 10-дневен карантинен период, което прави практически невъзможно присъствието както на фенове от Италия, така и такива от Австрия.

Gulliver/Getty Images
65 снимки

"Както изглежда, на мача няма да има почти никакви фенове на Австрия, нито на Италия. За мен няма никаква логика този мач да се играе в Лондон", каза Фода пред австрийския вестник "Клайне Цайтунг".

За Австрия това е първо класиране за елиминационната фаза на европейско първенство и според Фода невъзможността феновете на тима да гледат любимците си на живо на стадиона е крайно разочароваща.

От австрийското външно министерство вече предупредиха гражданите си да не пътуват до Великобритания за мача на 26 юни.

"Надявам се, че за доброто на феновете може да бъде намерено някакво решение. Единият вариант е да се смени стадионът. Надявам се максимално много хора да присъстват на срещата. Това е моето най-искрено желание", добави треньорът на Австрия.

Премиерът на Италия Марио Драги пък междувременно поиска от УЕФА да премести финалната фаза на Евро 2020 от Лондон в Рим. По програма "Уембли" трябва да приеме полуфиналите и финала на турнира, но присъствието на чуждестранни фенове за двата най-важни мача остава под въпрос.