Според нападателя на Реал Сосиедад и испанския национален отбор Микел Оярсабал мачът срещу Швейцария ще е много труден. Той говори пред радио „Марка“.

„Аз самият не бих си помислил преди няколко години, че всичко това може да ми се случи – да съм на европейско, да бележа на осминафинал, а след това да отида и на олимпиада. Толкова щастлив съм. Знам, че ще бъде трудно, защото няма да имам ваканция, но всичко това е добър знак и добра кауза", заяви той.

Микел си спомни и мача срещу Хърватия:

"Беше луд двубой. Бяхме по-добри и заслужавахме да преминем напред.  Бяхме уверени, въпреки че нещата се усложниха. Работихме здраво за победата. Критици винаги ще има. Светът на футбола е много ориентиран към резултатите. Хората са склонни да имат мнения и понякога не е това, което искаме да чуем най-много, но..."

Gulliver/GettyImages
30 снимки

След това той се прехвърли и към мача с Швейцария от четвъртфиналите.

"Това ще бъде много труден мач. Ако те са на четвъртфинал и са елиминирали Франция, значи са много силни и го заслужават. Те са отбор на високо ниво. Имат способността да се справят с всичко, но ние сме спокойни и уверени. Знаем им играта, защото се срещнахме в Лигата на нациите. Знаем потенциала, който имат“, допълни Оярсабал.

Той отличи специално Харис Сеферович, който вкара два гола срещу Франция.

"Той показва какъв страхотен нападател е от много години насам. Нивото, което има, е потресаващо. Трябва да бъдем внимателни с него", каза Оярсабал.

"Ние сме много солидна и много обединена група. От 24-те, които сме тук, който и да играе, ще покаже най-доброто си ниво. Почти никой отбор на това европейско не е така обединен, като нас. В турнир като този индивидуалността може да реши даден проблем, но  за да стигнете далеч, единството на отбора е решаващо", завърши нападателят