Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт каза, че менталността е от критично важна за съботния мач срещу Украйна на UEFA EURO 2020.

Победата с 2:0 над Германия на „Уембли” отведе „трите лъва” на едва две победи от първия си финал в голям футболен турнир от 1966-а година, като на пътя им е Украйна, а след това някой между Дания и Чехия.

Саутгейт призна, че подготовката за четвъртфинала в Рим е много по-тежка за тях, отколкото за съперника. Англия за пръв път ще играе далеч от „Уембли” в тази надпревара.

„Това е фантастично предизвикателство за нас в този момент. Трябва да играем извън „Уембли на много топло място, а трудно ще има и англичани на стадиона. Играчите познаваха добре германците, но сега трябва да се учат бързо за Украйна”, каза селекционерът за подкаста на националния отбор.

„Гледахме Украйна през последната година, но не толкова голяма част от играчите им играе в Бундеслигата или Премиър лийг. Има няколко. Целият ни фокус е за съботния мач, трябва да се подготвим по правилия начин, а мисленето ни да е на критично високо ниво”, коментира още той.

Украйна стигна до тази фаза, след като победи след продължения с 2:1 Швеция, като тимът може да затрудни английския национален отбор.