Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че пораженията на страната му от Германия в миналото на големи първенства са без никакво значение за мача във вторик от осминафиналите на UEFA EURO 2020  и футболистите му ще излязат напълно съсредоточени върху собственото си представяне.

Англия обаче няма победа над Германия в мач на елиминации на голямо първенство от митичния финал на Световното през 1966-а година. След това те паднаха на Мондиал'90, на Евро'96 и на Световното в Южна Африка през 2010-а, като първите две поражения са след дузпи на полуфинали.

Саутгейт, който дори пропусна решаващата дузпа на домашното Евро през 1996-а, обясни как историята не е имала особено значение за младите му играчи.

"Няма нужда да провеждам някакво разсекретяване на миналото. Повярвайте ми, днешното поколение не се вълнува от историята", заяви Саутгейт пред телевизия ITV Sport.

"Разбира се, те гледат тези неща, и може би разбират, но не се налага да им обясняваме допълнително и не са тема на разговор. А важното е, че този отбор направи много исторически представяния през последните няколко години, направи своя собствена история, направи свои собствени спомени и ето как трябва да гледат на тази игра", добави още той.

Но пък Англия никога не е печелила в редовното време мач на Европейско първенство. Четирите им участия в елиминациите са завършвали с три поражения след дузпи и едно срещу Испания пак с дузпи, на Уембли през 1996-а година.

"Това е възможност да коригираме нещата в исторически план. Националният ни отбор има само едно класиране напред на Европейско първенство и сега имаме шанса да го направим отново след 1996-а", заяви още Саутгейт.

Победителят от мача Англия- Германия ще срещне на четвъртфинала някой измежду Швеция или Украйна за да се търси класиране на полуфинал.