Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт няма предпочитания за съперник на осминафиналите на UEFA EURO 2020. Англичаните се класираха като първи отбор в Група D и ще срещнат втория от "групата на смъртта", който ще бъде един от фаворитите в турнира Франция, Португалия или Германия.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"С който и да играем, ще бъде труден съперник, но ние сме наясно с това от година и половина. Хубаво е, че с всеки мач подобряваме играта си. Има още какво да покажем на това първенство. Има дълбочина на пейката, което е важно, защото в някои мачове се усеща умора", заяви Саутгейт.

Той определи като странна карантината на Мейсън Маунт и Бен Чилуел, които трябваше да се изолират заради контакт с шотландеца Били Гилмор, който даде положителен тест за коронавирус.

Маунт и Чилуел дадоха отрицателни тестове, но трябва да бъдат в карантина до 28 юни.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Честно, въобще не разбирам това. Има отбори, които пътуват в самолет, автобус на малки пространства часове. Двамата играчи са крайно разочаровани. Странна ситуация. Те се видяха с Гилмор за 120 секунди на открито и сега трябва да бъдат в карантина", добави още той.