Поражението срещу Германия е първото с четири допуснати гола в общо 58 мача за Португалия под пъководството на селекционера Фернандо Сантош. Европейският първенец падна с 2:4 срещу Германия и има вероятност да не се класира за осминафиналите, а утре иберийците ще се изправят срещу Франция в Будапеща в решителен двубой.

"Това не беше португалският отбор, който всички познаваме. Имаме много опитни играчи, но не може да се печели винаги. Има случаи, в които най-добрите отбори не се справят добре с пораженията. Нашите футболисти умеят да реагират правилно. Срещу Германия не играхме на обичайното ниво и с обичайния стил. В 58 мача само един път сме допускали три попадения. Това се случи на Евро 2016 срещу Унгария. Франция ще играе изключително съсредоточено, това е ясно. Те никога не се предават и не се пестят. Техните играчи са изключително класни", заяви Сантош пред медиите.

Португалия има една победа и една загуба след два изиграни двубоя в група "F" на Евро 2020. Световният шампион Франция е с четири точки на първо място във временното класиране кръг преди края на груповата фаза.