Белгия успя да надвие Хърватия с минималното 1:0 в най-интересната контрола за днешния ден, дни преди началото на UEFA EURO 2020. Ромелу Лукаку беше точен в 38-та минута, а това се оказа и единственото попадение в мача. 

Двубоят започна двуостро, но без твърде големи положения пред която и да е от двете врати. Ромелу Лукаку и Яник Караско стреляха неточно за домакините, докато Анте Ребич видя как негов удат е блокиран от белгийски защитник. 

В 30-та минута дойде и първото голямо положение за белгийците в мача. След страхотно разиграване първо Ромелу Лукаку нацели гредата на Доминик Ливакович, а секунди по-късно и Яник Караско направи същото. 

Напрежението пред вратата на хърватите се оказа твърде сериозно и в 38-та минута съпротивата беше пробита. След разбъркване в наказателното поле Лукаку успя да се пребори и с едно докосване да разстреля Ливакович за 1:0. 

В началото на второто полувреме хърватите се събудиха и на два пъти Бруно Петкович отправи удари към вратата на Белгия, които обаче бяха сравнително лесни за Тибо Куртоа. 

Оттам насетне темпото започна да спада все повече, като и двата тима опитаха късмета си от средна дистанция на няколко пъти, но до истински положения така и не се стигна. 

Белгия - Хърватия 1:0

1:0 - Ромелу Лукаку (38)

Ето и съставите на двата тима: 

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вертонген, Кастан, Шадли, Дендонкер, Тилеманс, Лукаку, Мертенс, Караско;

Хърватия: Ливакович, Барисич, Чалета-Цар, Вършалко, Вида, Модрич, Брозович, Ковачич, Перишич, Петкович, Ребич;