Легендарният футболист Илие Думитреску се срещна с футболния общественик Кирил Евтимов в Букурещ.

Евтимов изгледа на живо решителния двубой от група С на UEFA EURO 2020 между Украйна и Австрия (0:1) на „Арена Национала“ и използва възможността да се види с бившия атакуващ халф на румънския национален отбор. По традиция, нашенецът му връчи българско вино, каквото подарява на световните знаменитости.

Думитреску три пъти е участвал на световни финали - през 1990, 1994 и 1998 г. Има общо 62 мача и 20 гола за Румъния. Направил име със Стяуа, впоследствие игра за английските Тотнъм и Уест Хям, както и за Севиля. Завинаги остава в спомените на футболните фенове с двата си фамозни гола, които помогнаха на Румъния да победи Аржентиа с 3:2 на осминафинала от световното първенство в САЩ през 1994 г. на „Роуз Боул“ в Пасадена. С тях той изпрати Батистута и компания обратно в Буенос Айрес.

Илия Думитреску

източник: Facebook

Сега Думитреску е телевизионен коментатор на „Digi Sport“ за мачовете от топ първенствата на Европа и Евро 2020. Отделно се занимава със собствен бизнес и се отличава с елегантния си стил на обличане. Евтимов върна Думитреску към спомените от световните финали през 1994 година в САЩ.

„И двата отбора постигнахме отлични резултати, а вие дори взехте и медал. И ние можехме, но и четвъртфиналът не бе лошо постижение. Естествено, двата ми гола срещу Аржентина са незабравими. Ето, че и ти ми ги припомняш. Но времената вече са други и гледаме за бъдещи постижения. С Христо Стоичков сме приятели, няма и как да не сме, тъй като той е много близък с двама мои големи другари. Става въпрос за Хаджи и Попеску, с които Ицо игра в Барселона. Специални поздрави за него и другите от силния ви национален тим от онова време. Надявам се България и Румъния да се класират на следващото европейско първенство и да ни радват с добра игра“, сподели Думитреску пред Кирил Евтимов.