Актуалният европейски шампион Португалия стартира с победа участието си на UEFA EURO 2020 над Унгария с 3:0 в група F. Пред 60 000 зрители в 84-ата минута Герейро откри резултата, а три минути по-късно Кристиано Роналдо от дузпа реши изхода от мача. В добавеното време на срещата отново Роналдо се разписа за класическото 3:0.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

В 6-ата минута на двубоя отлична атака на Португалия позволи на Жота да се окаже на добра позиция, но той вместо да подаде към Роналдо, стреля, но вратарят спаси. Доста егоистична проява на Жота. Три минути по-късно отново Жота имаше възможност да тормози отбраната и вратаря на домакините, но стреля неточно. В 19-ата минута Роналдо беше изведен зад гърба на бранителите на Унгария, но имаше вдигнат флаг за засада.

Португалия имаше превес във владеенето на топката, изпълни и няколко ъглови удара, но така и нямаше чиста голова ситуация. В 30-ата минута Роналдо игра с глава от отлична позиция, но топката излезе в аут.
 

Статистиката от двубоя Унгария - Португалия

източник: Sofa Score

Унгарците минаха центъра на терена в 35-ата минута, печелейки пряк свободен удар, след изпълнението Салай игра с топката, който засече центрирането, но Патрисио улови кълбото. Пет минути по-късно Жота отново се оказа на голова позиция, но вратарят на домакините се справи и резултатът се запази 0:0.

В 43-ата минута Кристиано Роналдо пропусна от чудесна ситуация. От 4 метра той насочи топката над напречната греда, а Унгария оцеля.

Втората част започна с удар на Пепе след центриране от корнер, което не намери целта. Домакините отвърнаха с удар на Шалай в 50-ата минута, но точно в ръцете на Патрисио, а и дистанцията беше доста сериозна.

В 67-ата минута отново вратарят на домакините спаси опасен удар на Бруно Фернандеш. Португалците изпълниха серия от ъглови удари, но така и не успяваха да се доберат до гол. Поне до този момент. Унгарците пратиха топката във вратата на Патрисио, след като резервата Шьон се разписа, но имаше флаг за засада в 82-ата минута.

Португалия реши изхода от мача в последните шест минути на редовното време.

Първо в 84-ата минута Герейро откри резултата, след като насочи топката във вратата. Малко след това нарушение на Орбан в наказателното поле срещу Силва, накара съдията Чакър да отсъди дузпа, която беше реализирана от Роналдо.


​В края на двубоя отново Роналдо се разписа, за да оформи и крайния резултат.


Унгария - Португалия 0:3
голмайстори: 0:1 Герейро (84), 0:2 Роналдо (87-дузпа), 0:3 Роналдо (90)

съставите на двата отбора:

Унгария: Гулаши, Ботка, Орбан, Шалай, Ловренчич, Клейнхайзер, Наги, Фиола, Шафер, Шалай, Салай

Португалия: Руи Патрисио, Гереро, Пепе, Рубен Диас, Семедо, Данило, Бруно Фернандеш, Уилям Карвальо, Роналдо, Жота, Силва

съдия: Джунеит Чакър