Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес похвали целия отбор след успеха над Финландия с 2:0 в последния мач от груповата фаза на UEFA EURO 2020 и изрази радостта си, че Кевин де Бройне и Аксел Вицел отново играят на пълни обороти.

Gulliver/GettyImages
81 снимки

"Много научихме за себе си в тези три мача в групата. Единственият негатив е, че един от футболистите не може да вземе участие в следващите ни срещи заради травма. Смятам, че днес двата отбора играха различен футбол. Финландия сътвори история с това, което постигна на UEFA EURO 2020", заяви Мартинес.

"Но се видя, че когато дадеш и малък шанс на противника, това може да ти създаде проблеми. Смятам, че играхме добре през първото полувреме, но трябва да отдадем дължимото на финландците, които се защитаваха добре. Също така съм щастлив за хората, които изиграха първите си мачове тук. А Томас Вермален е отличен пример как трябва да се държи един професионалист", добави още той.

"Много съм доволен, че Кевин де Бройне започна като титуляр. Аксел Вицел пък изобщо не беше играл до този мач. Радвам се, че двамата играха заедно един до друг почти 90 минути. Всички останали футболисти също се намират в отлично състояние. Единствено Тимъти Кастан няма да бъде с нас, за съжаление, и му пожелавам бързо оздравяване. Доволен съм и от това, което постигнахме в тези три мача като резултати", каза селекционерът на Белгия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.