Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес бе изключително доволен след трудната победа с 2:1 над Дания във втория мач от груповата фаза на UEFA EURO 2020. Според него ключова роля са изиграли резервите, които са влезли през втората част и са обърнали хода на събитията.

"Аз съм много горд от играчите, защото това е доста сериозен тест. Отдавна не сме виждали толкова много публика на стадиона. Първите 20 минути ни беше трудно. Бяхме донякъде шокирани. Не бяхме ние. Не правихме това, което обикновено вършим. Дания използва феновете за свое предимство, но ние се справихме с емоциите. Имаме големи сърца и знаем какво да трябва да направим, за да спечелим мачовете. Това, което сторихме днес, показва, че отборът прогресира", започна той.

"Ние се променихме, защото от пейката влязоха хора, които имат опит. Знаем какво можем да направим по-добре. Започнахме да играем доста по-напред. В началото не контролирахме двубоя. Имаше пространства в различни области. Опитът и фокусът донесоха промяната", продължи испанецът.

"Играчите знаят от какво има нужда в срещата и опитваха различни неща. Това бе много важно. Когато имаш толкова много опитни играчи в отбора, не е много лесно да промениш нещата в течение на мача. Доволни сме от победата", допълни още наставникът.