Лекарят на датския национален отбор Мортен Босен потвърди, че Кристиан Ериксен е претърпял сърдечен арест, но заяви, че причините все още не са изяснени. Той добави, че целият тим е получил професионална психологическа подкрепа.

„Нямаме обяснение за случилото се, не видях какво стана на живо, гледах двубоя по телевизията като всички вас. Ериксен имаше сърдечен арест. Колко близо бе до фаталния край? Не знам, върнахме го и действахме бързо“, заяви Босен.

„Не съм кардиолог, така че не мога да кажа защо се случи това. Ще го оставя на експертите. Това е една от причините той все още да е в болницата. Трябва да разберем защо се стигна до този инцидент. Кристиан е буден и отговаря точно и ясно. Сърцето му бие отново“, добави още той.

Директорът на датския национален отбор Петер Мелер заяви, че отборът е получил професионална психологическа подкрепа вчера и се съгласи, че е било грешно решение двубоят да се доиграе.

„Играчите бяха много искрени и показаха истинското си аз. Всеки има свой начин да се справи със стреса и да получи необходимата му помощ. Някои трябва да говорят много, но други – не. Футболистите получиха психологическа помощ. Всеки можеше да изрази чувствата си. Имахме кратка среща и всички бяха доволни. Разговорът с Кристиян оказа голямо влияние върху играчите. Беше прекрасно да го видим“, заяви Мелер.